Auteurs

Overzicht van de auteurs waarvan wij boeken uitgeven.

Georg Steinberger

Georg Steinberger, een Duitser en geboren in 1866, is niet zo bekend in Nederland, In Duitsland is zijn schrijven veel bekender geworden. Het voorwoord (geschreven door Wilhelm Wöhrle) bij 'het Lam volgen op de voet', vertelt het volgende over Steinberger:

"Georg Steinbergers kinderjaren en jeugd waren zeer hard en vol zorgen. Zijn moeder was een arme naaister, die genoodzaakt was om zelf in het levensonderhoud van het gezin te voorzien en zodoende kon zij zich weinig om haar kind bekommeren. Als kleine jongen reeds moest hij hard werken, om zelf zijn brood te verdienen. Na zijn schooltijd leerde hij het schoenmakersvak, ging om werk langs de deuren, vervulde de militaire dienstplicht in Beieren en vestigde zich uiteindelijk in Ludwigshafen aan de Rijn, waar hij zijn beroep uitoefende. Daar maakte hij de grote ommekeer van zijn leven mee. (...)
Georg Steinberger was begaafd als redenaar en als schrijver. Het meest is hij bekend geworden door het boek 'Het volgen van het Lam'.
Na weken van diep lijden waarin de Here zijn knecht gelouterd heeft, is hij op Paasmorgen 1904 in vrede heengegaan. Hij is maar 38 jaar oud geworden."

Terug


Uitgaven van Georg Steinberger
Georg SteinbergerHet Lam volgen op de voet 9789070048532€ 4.10 Bestellen